Der er altid en slange i Paradis.

Vi kan ikke undvære slangen, den lokker os, når vi er ved at være bedøvede af for meget liv. For meget liv betyder at vi er meget lyststyrede, så hvis småkager er godt så spiser vi masser af småkager. Vi er født på mangeltilstande, derved mangler vi også en naturlig mæthed, som kommer når vi har dækker vores naturlige behov.
Det betyder at vi spiser, når vores behov er nærhed, og vi dyrkes sex når nærhed bliver for tæt. Dyrker motion for at blive glade og tilfredse, trækker os, når vi har brug for anerkendelse. Udøver retfærdighed på dem vi holder af, når det er andre der træder os over tæerne.
Derfor kommer vi til at bedøve os med for meget af det, som vi ikke har brug for.

Livet udspiller sig mellem nyt liv og død,
derimellem så har vi meget død og meget liv. 

Slangen står for mange forskellige stærke symboler.. I bibelen lokkede den Eva til, at gå efter det hun ikke havde, nemlig klogskab, så tog hun skridtet eller den bid, som gjorde at hun og Adam røg op i fornuften, desværre sneg der sig en tolkning ind. Nemlig den omkring en vred Gud, som så straffede dem, og lod dem aldrig komme tilbage til Paradis. Det passer bare ikke, de havde bare ikke modet til, at åbne hjertet igen, for at genskabe denne sanselige og meget frugtbare kærligheds have. De smed simpelhed ansvaret over på Gud, som ikke kunne tilgive. Det er vås, fordi at Gud jo er tilgivelse og genskabelsen i denne kærlighedsscene, hvor nøgenhed er en oprindelig tilstand.
Hvad der derimod er sandt, er at det er svært at åbne sit hjerte, særligt når vi bedøver os, i stedet for, at være i vores oprindelige nøgenhed. eller blot står til et udviklingsskridt og behøver at afklæde os vores gamle klæder.
Slagen står ligeledes for forandring og det at skifte hamp, så når vi har brug for ham, så er det fordi at vi har fået for meget “Skind” og trænger til at vokse, så skindet bedragende krakelere og ryger af.  Slangen drives jo ikke af kærlighed, fordi det er jo et koldblodigt dyr. Så slangen kommer frem og hvisker os i øret, når vores skind er blevet for tykt, enten fordi, at livet i vores bryst ikke kan komme ud, eller også af frygt for at dø en symbolsk død i form af forudsigelighed.

Vi brug for slangen, fordi den vækker os, 
når vi har stået forlænge på samme sted. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Spiritualitet og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *