Forventninger skal flyve eller farer.

Forventninger er fine at afstemme,
ligesom det er vigtigt at melde sine forventninger ud.
Men det er de usagte forventninger, der har skabt mest smerte og bekymringer.
Man taler om bristede forventninger, og det er lige det som sker, når vi ikke melder vores forventninger ud.

Forventninger er ønsker, behov sammen med forestillinger, erfaring, mønstre og regler inden i dig. Forventninger avler nye forventninger, da forventninger ofte ikke rumme mere end almindelige tankers energi. Så er det tænkt, “så kunne det jo også være virkeligt og måske er det vanemæssigt rigtigt”. Derfor kommer vi også til at forvente at folk kender vores forventninger, vores ønsker og behov. Det er lige her at virkeligheden skrider ud og vores forestillinger står alene. Så når vi møder virkeligheden som ikke svare til vores forventninger og forestillinger, så bliver vi ramt, rystet. Vi rammes af gamle svigt som ligeledes ligger på “Erindringernes lager” side og side med vores forestillinger.
Disse følelsesmæssige svigt blander sig i nuet, og vi bliver gale, skuffede, såret og går til kamp mod uretfærdighed. Vi giver andre skylden for vores nederlag og retfærdiggøre vores forventninger som noget alle med følelser tager hånd om.

Vi ryger lige ned i offerrollen, så enten slår vi fra os, bliver små sårede børn eller bliver martyr og straffer den som gik ved siden af vores forventninger og lod dem være ubevidste. Vi skælder og smælder over at modparten ikke tog ansvaret for vores behov og vores ønsker.
Alt for ofte skuffes vi af ting der ikke var meldt ud, vi fik ikke fortalt om vores forventninger. Netop fordi vi er bange for at blive afvist på vores inderste ønsker. Så hjælpen udebliver, det kærlige gensyn som blev fjernt og uden kontakt.
Alt sammen på grund af vores usagte forventninger. Vi tror andre ved hvad vi går og drømmer om og har behov for, men når vi ikke sætter ord på opstår misforståelserne.

Vær modig, sæt ord på dine forventninger og slip de uudtalte forventninger og vid at selv om du har sat ord på, så er det ikke andres ansvar at dække dine behov og ønsker.
Når vi tør sætte os fri af forventninger, skaber vi rummelighed til at være lige her og nu og parate til at modtage det som i virkeligheden kommer til os.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Spiritualitet og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *