Ingen forventninger…

Ingen forventninger, ingen frygt, ingen forestillinger, ingen tolkninger.
Ingen fortid, ingen fremtid, ingen projekter, ingen bindinger.  
Dette er den korteste vej til nuet, til kærligheden, og som i religioner bliver kaldt evigheden.

Det betyder ikke at verden falder sammen, at man bliver lammet og doven, værdiløst og uansvarlig.
Tværtimod, det betyder at man tager det fulde ansvar for sit eget liv og ansvar for hvornår og hvordan.
Vi har alt for mange forventninger svirrende rundt i vores hoveder, det meste af vores tanke mylder er forventninger til os selv og hvad vi tror andre forventer af os. Det giver en modstand både imod sig selv og mod det vi tror andre forventer af os. En uafsluttelig kamp inde i vores hoveder, det er denne kamp, der frarøver os fra at være i nuet, og se verden som den ser ud. Det er denne kamp der hindre at vi sanser livet, men tænker om livet, en deling mellem det vi tror på og virkelighed. Faktisk bliver det en deling os selv, på den ene side, den vi tror verden vil have vi skal være, og den vi i virkeligheden er.
Dette er livet store grundkonflikt, og så længe vi banker os selv med forventninger til os selv og andre, ligeså længe vil vi holde os på den forkerte side af os selv. Nemlig den vi ønsker at være, og tror andre ønsker vi skal være.  

Så en stræk øvelse er at droppe forventningerne både til en selv og til andre omkring sig. Det betyder ikke at man ikke skal modtage noget, eller leve under små kår. Nej bed om det du gerne vil have, går forrest mod det du ønsker, sig hvad du gerne vil have og sæt ønsker på dine drømme.
Det hele drejer sig om en ting; “Ansvar”, 100 % ansvar for eget liv og egen trivsel. Tager vi vores ansvar, er der intet til tilfældighederne, eller andres ansvar for vores liv og trivsel.
Det er en befrielse, det er som 1000 kors der forlader vores krumme rygge. Vi er ikke længere ofre for andres tilbøjeligheder, manglende ansvarstagen og “glemsomheder”.
Negative afhængigheder forsvinder som dug for solen, fordi livet ligger i vores egne hænder og ingen andres. Det er jo mest fordi, har vi ingen forventninger til andre, så skylder de os intet og derved er der ingen grund til at vente på noget som ikke findes.
Nå vi slipper disse forestillinger om forventninger, så forsvinder frygten også, som var med til at dele os i første omgang. Når vi slipper frygten, mister vi også forestillingen om fortiden og fremtiden.
Så start med at slippe forventningerne og se hvad det vækker i dig…

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Kommunikation, Spiritualitet og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *