Meditation er vejen til orkanens øje

Meditation er en metode, til at komme ind til det autentiske jeg.
En metode til at genfinde sit oprindelige sind.

Meditation er vejen ind til orkanens øje, hvor opmærksomheden er en ren tilstand. I denne oprindelige opmærksomme tilstand, opløses fortiden uforløste stunder. Her bliver tanker til skyer på himlen, og ikke til virkelighed. I denne tilstand er vi både himlen over skyerne og jorden under himlen.
Gennem meditation skilles vi op mellem gøren og væren, og det er væren der er vores sande jeg, vores gøren, er den identitet vi pynter os med. Dette gøren er forbundet med adfærd, som igen er forbundet med den identitet, som jeg kan genkendes på og adskiller mig fra andre.
Vi er så bundet op i identitet, første spørgsmål er ofte hvad er du beskæftiget med? Altså hvilken titel, pynter du dig med. Gennem disse titler, tror vi at vi ved hvem vi står overfor, så putter vi hinanden i kasser med labels. I virkeligheden er vi bare ligesom hunde der lige skal snuse til hinanden, for at se om vi er i sikkerhed. Jo mere travlt vi har det, jo mere bliver vi til disse titler og de handlinger vi udfører, som igen fører os væk fra vores oprindelige jeg. Som igen betyder at jo længere væk jeg er fra mig selv, jo mere usikker bliver jeg, og jo mere usikker jeg er, jo mere usikker bliver jeg på verden omkring mig. Det giver et sæt bekymrende tanker, som vi tror er virkelige, vi kunne dog kalde det for Mindstorm. For det er, hvad det er, jo længere væk, jo mere tankestøj er der i vores hoved.
Meditation er simpelthen en metode til at finde ro, lade stormen ride af, med sig ryger identifikation med stormen, identifikation med gøren, kasserne med fordommene, bekymringerne, usikkerheden.
Tilbage står et “Jeg er”, et “Jeg er en del, af et større univers”…

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Spiritualitet og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *