Skynd dig langsomt.

Der er et gammelt religiøst udsagn der hedder:
For at pilgrimmen at skal nå sin skæbne, er det vigtigt at bevæge sig straks, men uden hastværk.  Det er så presserende, at han når hans skæbne, at der ikke er tid til at skynde..”
Egentligt er det en underfundig sætning, på sammen måde som Zengåder og “ikke logiske” historier, men der er en del visdom i sætningen. En moderne sætning kunne lyde, som det er set på biler” kør ikke stærkere end din skytsengel kan følge med”. En pilgrim er en rejsende der besøger hellige steder, samtidig med at det også er en renselse af sindet, og metoden er rimelig ydmyg med at sove under åben himmel og det at vandre hele dage er en disciplin hvor egoet må slippe sit tag.
Så hvis rejsen blev i et for hurtigt tempo, ville pilgrimmen ikke blive åbenbaret i at tømme sit sind og blive et pagt med naturens skønhed. Omvendt går det for langsomt, så kan både mageligheden og de gode undskyldninger og smutveje hurtigt opstå. Og så er der pludselig mange kroer langs ruten.
Så kort sagt: “har du travlt kommer du mindre frem end du tog afsted og har ikke sjælen og nærværet med. Og går det for langsomt så forbliver du sovende”.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Eksistentiel Filosofi, Spiritualitet og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *