Tema i Visdoms traditionerne

Et af de største spørgsmål og et gennemgående tema, i de fleste visdoms og spirituelle traditioner er spørgsmålet; “Hvem er du?”
De næste spørgsmål er, “Hvor kommer du fra?”, “Hvad kommer du fra?”, “Hvem og Hvad skabte dig?”.
Hvad er meningen med din tilstedeværelse her på jorden?
Modsat Eksistentialismen som peger på meningsløsheden, at der ikke er nogen mening med livet, så er der i mange visdoms traditioner og inden for en masse spirituelle og religiøse retninger, et kald i livet, en mening med vores liv her på jorden.
Jeg selv har affundet mig med at stå midt i meningsløsheden og samtidig finde mening. Så for mig er mening, det samme som en stort sort gryde, er den tom, er det meningsløst, med en stor sort gryde, og på den anden side, det vi kommer i den, kan give stor mening og ikke mindst fylde.

Et andet tema er sandhed, “Hvad er sandheden?”
Er vores tanker sande?, nej vel, vores tanker er reflektioner af sandheden. Lige så snart vi sætter ord på, mister vi en stor del af sanheden. Lige så snart vi laver verden og derved sandheden om til et begreb, et billede af vores sind, så tager vi en bid af sandheden. Tit kan det blive noget nørdet noget, med filosofi og de store linjer i visdoms traditionerne. For at forenkle det lidt kan vi låne Gud, så hvis vi siger at Gud er alting, og Gud er i alt, så kan vi også sige at sandheden, er i alting på samme måde som Gud. Så ud fra dette Citat: “Stilhed er det sprog Gud taler, og alt andet er en dårlig oversættelse”, Så ligger sandheden i det usagte.

Sidste temaer som er værd at nævne i denne omgang er, 4 temaer der er forbundet med hinanden.

  1. Hvordan vi tænker. Alt, hvad vi siger og gør skyldes vores tanker. Alt hvad jeg tror er ikke virkeligt, men det kan blive til min virkelighed og til sidst min skæbne.
  2. Hvordan vi handler Hver en god handling og indsats vi gør, forbedre den verden, vi er en del af.
  3. Hvordan vi forholder os til andre. Hver gang vi værdsætter andre, vi er værdsatte os selv.
  4. Hvordan vi finde mening. Hvis alt er under forandring, alt er muligt.
Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Spiritualitet og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *