Vintertid er reflektionstid.

Når det bliver vinter, er det tid til at finde tilbage til sin psykologisk grundform.
Forstået på den måde, at vores aktiviteter er en afspejling, hvad vi, står for og vores handlinger for det, vi finder vigtigt, samt det vi slås for.

Vores psykologiske grundform, er den vi er, når vi sætter farten ned. Den er her vi kommer i kontakt, med vores indre jeg, vores værdier, det vi sætte højest på vores ønskeliste.
Alt for ofte halser vi af sted, for at klare dagens og ugens gøremål, det bliver til sidst en hverdagskamp, hvor vi ikke får mærket vores inderste eller hvad der er vores inderste ønsker og behov. Det er på den måde vi mister os selv, og mister kontakt til dem vi elsker og holder mest af. Når vi er i vores hverdagskamp, så bliver dage hurtigt til uger og år, hvilket gør at det bliver svært at finde sig selv og ikke mindst sit parforhold. Parforholdet ryger i samme takt med at man mister sig selv.

Vi er slet ikke i vores del af verden, gearet til at køre på dag ud og dag ind og slet ikke året rundt. Så når det er vinter og lysets timer er små, mister vi meget kraft og styrke, og yder vi det maximale vi plejer at gøre, slipper strømmen op. Vi løber tør for energi, vi bliver vinterdeprimerede. I vores hoveder mangler vi forståelse, for hvorfor vi ikke har styrke nok, og i første omgang pisker vi måske os selv til at yde alt hvad vi kan. Vores krop begynder at nægte at samarbejde, vi bliver tunge i kroppen og mister lyst og livsenergi.

I den østerlandske naturfilosofi, følger man naturens gang, at når det er efterår, og træernes safter og energi trækker sig tilbage til jorden, så vender man selv energien ind imod sig selv. Det betyder basisbehov, som søvn og hvile, mad og kropslighed, en tilbage til rødderne og timer med aktiviteter skæres betydeligt ned.
Det kunne minde meget om vores forfædre der levede i huler, hvor de træk sig ind i hulerne og levede af det forråd, det havde samlet ind om efteråret.

De taler også for at man skal starte nye projekter op med foråret, og det som starter om om vinteren, har ikke store chancer for at overleve.

Så vi kan lære meget af naturen, så jo mere i befinder os i naturen i den mørke tid, så er den slet ikke så mørk, der er masser af nuancer, fremfor hvis man er inde, så er alting gråt.

Så har du hang til at blive vintertung, så skær alt bort du ikke mister af, gem projekter og anden aktivitet som ikke er livsnødvendigt. Få masser af søvn, meditation, læs bøger, gå lange ture i naturen, elsk noget mere, spis dine vitaminer og mineraler.
Så når roen har indfundet sig, så er det muligt at reflektere og evaluere over sit liv og status, hvad nåede du ikke og hvad bør skæres bort. Hvad ville være næringsfuldt og berigende, når naturen igen, begynder at blomstre?

 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Spiritualitet og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *