Vores tabte forbindelse.

Vi mister os selv, før vi kan forstå hvem vi er, dernæst hvem og hvad vi er knyttet til. 
Vi er oprindeligt ikke et jeg, men en del at et større fælleskab, en stamme. En stemme blandt andre stemmer, en funktion som andre værdsatte, en plads som var livsnødvendigt.
Vi stod sammen om overlevelse og var taknemmelig over at høre til mere end at være til.
Et jeg var ikke noget i sig selv, et jeg var et fortabt jeg. Vi var derfor mere fokuseret på helheden og stammen som helhed, end vores egen mening. Vores fælles fæstning var vores skjold mod verden udenfor og fjender. Vi havde derfor et fælles forsvarsværn, der var omkring flokken, og ikke om individet.
Her har vi været i en ret åben kontakt med hinanden, der var ikke meget at skjule, vi boede tæt. Vi var i tæt forbindelse med hinanden, vi kunne aflæse hinanden, vi var i det, vi i dag, kunne kalde for hinandens intim zone.

Denne tæthed kan stadig ses hos tvillinger, de mærker og fornemmer hinanden,  som  de havde et fælles sind. og derigennem, også kan aflæse hinandens svingninger og energier.
Vi ved også fra antropologien at når oprindelige stammer var på jagt, så kunne de vende som fugle på himlen, uden stop og diskusion, hjemad i en større fart. De var klar over at der var noget galt hjemme. Så de mærkede, at der enten var farlige dyr i deres lejer, eller en fødsel var farefuld, eller kvinderne på anden vis var i fare.

Samme forbindelse ses hos clairvoyante mennesker, som kan se eller læse i vores bevidsthed og mennekser der arbejder dybt i det følelsesmæssige landskab.

Denne forbindelse er en del af vores oprindelige sind, som vi har med fra fødsel af, dog bliver vi hurtigt frakoblet fra denne kommunikation, da den ikke bliver gensidigt mød, anerkendt, eller stimuleret.

Det er således både et tab og en tabt forbindelse og det er vel også en del af den åndelige sult og den psykologiske længsel, vi alle har i større eller mindre grad.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Spiritualitet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *