Leve regel nr. 1 Vær ærlig.

Regel nr. 1 Vær ærlig
Vær ærlig over for dig selv og andre. Når du begynder at være ærlig, så begynder du lige så stille at være tro mod dig selv. Denne at være tro mod sig selv, giver selvværd. Derfor er ærlighed en styrke og en stærk værdi. Med denne styrke begynder skyld og dårlig samvittighed at forsvinde.

Når vi ikke er ærlige, fortæller vi løgnehistorier, disse små eller store løgne, gør os til små kopier af virkeligheden. Små farvede stykker af os selv, vi ser ikke at vi deler os fra os selv. Vi bliver små parodier af os selv og for hver lille løgnehistorie, er vi nød til at kommer igen, i en lidt bedre udgave. Fordi vi lyver for at opnå noget, opnå anerkendelse, klap på skulderen, kærlighed og ros.
Denne deling af os selv gør at vi kommer længere væk fra os selv. Vi ender at blive en skygge af os selv, og jo længere væk vi er fra os selv, jo svære er det at stå ved sig selv og sine værdier.

Engang var nogle af landet stærke leder på kursus hvor de skulle opnå at få heste til at adlyde deres ordre. Tyg lige på den! Fortæl hesten hvor klog du er og hvor mange der arbejder for dig. Hesten er ligeglad og lytter ikke til løgnehistorier, men er du ærlig og er den der skal tage hånd om hesten, så følger den dig.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Eksistentiel Filosofi, Sjælelig husgerning og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *