Overlevelse og trivsel.

Ofte er det ret svært at gå fra overlevelse til trivsel.
Overlevelse er når vi skal overkomme dagens basis gøremål, for at dagen og derved hverdagen hænger sammen for os pligter. Det er når vi arbejder for at tjene penge som hovedet formål, og vi arbejder når vi kommer hjem fra arbejde, børn, rengøring, madpakker, madlavning, mm. Det hele bliver til arbejde og pligt og forpligtelse. Det er jo i virkeligheden ikke pligterne og forpligtelserne der er noget galt med. Det er det som mangler, det er det som udebliver. Nydelse, trivsel, samhørighed og fællesskab. Ja liv og leg, foruden oplevelser og nye vinkler på tilværelsen. 

Det er rutinerne der dræber, det er forudsigeligheden der får følelserne og derved livet i kroppen til at falde i søvn. Det er her vi kan tale om, vores passion for at stå på ski, og pludselig opdager, at det er 8 år siden og før vi fik børn. Så enten ligger livet og vores “Passion tilbage i fortiden, eller ligger som et diffus ideal billedet ude i fremtiden.
Det er ofte først når vi rammer en dybere krise, vi vågner op og finder ud af vi ikke lever livet fuldt ud. Det er når vi får mærket vores eksistentielle lidelse, vores kærligheds tab, vi ofte finder modet til at gå mod livet i fuld flor. Det er når vi finder ud af trygheden i etablering i fast forhold og fast bolig, børn, ikke er det som binder os samme. Tværtimod binder det os på en måde at vi ikke er frie til at nyde nuet. Denne tvangsbinding skaber en angst som vi forsøger at dæmpe med praktiske foranstaltninger og praktiske gøremål. Når der så går hul på smertekroppen spøgelserne og skeletterne rasler ud af skabet og vi er så heldige at blive beviste om at vi er dødelige og vi skaber død før det er nødvendig, så tager vi det fulde ansvar for livet og trivslen. Vi går efter mere autentiske værdier som, personlig udvikling, åndelig praksis, kærlighed, medfølelse, oplevelser og fællesskab.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Gestaltterapi, Sjælelig husgerning, Spiritualitet og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *