Den nye Bevidsthed

Det har været talt mangt og meget om begrebet “den nye tid”,
og om det paradigmeskift, vi som mennesker skal til, at tage eller være igang med at tage.
Der bliver talt om bevidsthedskifte, den nye tids børn, ja selv verdens undergang, i at de gamle Mayaernes indianers kalendere udløber d. 21 december i 2012.

Jeg møder en del mennesker, der spørger lidt ind til disse emner, da det er meget oppe i tiden, både  som klicheer og i en masse sort spirituel tågesnak. Hvor i at hullerne i forklaringerne, bliver belyst med at det ikke kan forståes, hvis man ikke er åndelig bevist. Det hele skaber en vis utryghed og et lavt selvværd i ikke at tro at man er et spirituelt menneske.

Der kan være mange forskellige måder at anskue dette paradigme på, en lidt mere simpel måde at se det på er, At vi har en universel bevidsthed, en ren bevidsthed.
Denne bevidsthed er de fleste heldige i at blive født i, at vi når vi fødes i denne bevidsthed, vi er ét med mor og hele verden. Herefter ses vi fra de forskellige vinkler forældre kikker fra, enten ser de det ene eller det andet, farvet med deres ønsker og forventninger, for hvad for et barn de ønsker. Dette er med til at skabe personligheden, det er den rolle vi får tildelt, på en meget primitiv måde. “Hvem har ikke hørt om det sorte får i familien, det betyder vel, at der er et hvidt lam, som har artet sig sødt og rimelig”.

Ud over denne personligheds dannelse, så har vi også forskellige indlæringsstile, intelligenser, som også er med danner af vores interesser og måden vi indlære på og er effektive på. læs mere om det her http://www.madsonblog.dk/psykoterapi-2/k%C3%A6rligheds-intelligens.html  
Altsammen er noget, som har dannet vores struktur, for den personlighed vi står med, den rolle vi får tildelt og selv udlevet. Der er selvfølgelig andre elementer, som er med-støbende, såsom arv og miljø. Det er hele denne personlighedsstruktur, der er ved at bryde ned, i og med at børn ikke længere bliver støbt som bare en generation tilbage.

De får ikke tildelt disse simple egenskaber længere. Det er ønskebørn, det er projektbørn, vi har høje forventninger til dem. Desuden har vi så meget viden om alting, og muligheder, sammenlagt med masser af ønsker om det bedste af det bedste.
Samtidig med forældrene er ikke så tydelige som i “den gamle skole”, forstået på den måde at det ikke handler om straf og frygt.
Dette giver en mudret personlighedsstruktur, sammen med “alt er muligt” og vi ønsker dig det bedste af det bedste, samt ingen konsekvens og ydre styrende frygt.

Altsammen giver en ny bevidsthed, som også er den grundlæggende universelle og rene bevidsthed. Da der ikke er en “tømmerflåde” der er slået sammen til “en overlevelsesstruktur af en personlighed”. Det giver at vi; “bliver alt i alting”, som på mange måder bliver til en multi personlighedsstruktur, eller vi er ingenting og alting. Det ligner den gamle betegnelse på psykoser, og det er det også på mange måder. Der er mange der lider under dette paradigmeskifte. Netop fordi det er angstprovokerende at skulle give slip på alle holdepunkter. Det kan ses i hvormange, der har brug fot hjælp og støtte, både voksne og børn, de nye psykiske lidelser, de nu halvgamle spiseforstyrelser, misbrug, og krise i alting.

Alle kan ligne tabere og det er De måske også; tabere af det gamle, det kendte, egoet, personligheden, et hampskifte i evolutionen. Så det bliver på mange måder “survival of the fittest”, den stærkeste overlever, bare med omvendte fortegn, nemlig dén, som kan overgive sig til “den større bevidsthed”, vinder.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i World Development og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *