Bagsiden har også en bagside

Der går en fin historie om en ung Buddhist,
der på sin vandring, kom til en krydsende brusende flod.
Han sad i timer i sin fortvivelse og mediterede på hvordan han skulle komme over på den anden side. Pludselig så han en Mester på den anden side af  floden. Han råbter over til Mesteren, Kære Mester du viise mand, fortæl mig hvorledes jeg kan komme over på den anden side af floden?.  Mesteren tænkte sig lidt om, hvor til han svarede ” Min søn du er på den anden side”.

Denne lille fine historie, fortæller en hel del om vores opfattelse og hvorfra vi opfatter tingene. Vi ser ikke tingene som de er, men som vi har lært dem at kende, og hvorfra vi har lært tingene at kende.

Hvis vi lære at se tingene som de er, uden at tænke, uden at skelne og vudere dem, så er vi på vej til at se tingene i et klare lys. Samtidig kan vi træne i at se efter “bagsiden”, så når tingene ser godt ud, så kik efter det modsatte.

Så når vi kigger på Yin Yang tegnet, så ser vi både de sorte og det hvide og det sorte i det hvide og omvendt. I enhver succes er det et korn til fiasko og i en hver fiasko er det et korn til succes.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Zen og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *